Ura care ucide

Ura care ucide - Olga Greceanu

Descriere carte:
Editia acestei carti a fost ingrijita de Aurelia Balan-Mihailovici : O reprezentanta de seama a picturii monumentale romanesti, Olga Greceanu este mai intai o crestina care traieste Cuvantul lui Dumnezeu la cea mai inalta cota accesibila crestinului obisnuit…
Prin lectura romanului Ura care ucide , cititorul va putea intelege complexitatea fenomenului, unic in istorie, pana in zilele noastre, acela al coborarii firii dumnezeiesti in chip de fiu al omului , spre a-l indumnezei, incapacitatea celui din urma de a se ridica din materialitatea care I-a subjugat fiinta, si nu in ultimul rand adincimea tainica a sufletului, ca unica si adevarata Imparatie a lui Dumnezeu , cea care il va recunoaste fara argumente stiintifice.
Arhimandrit Sofian Boghiu, Staret al Sf. M. Antim: Olga Greceanu este un nume peste care nu se poate trece atunci cand este judecata istoria picturii murale romanesti. Cu adevarat, ochii artistei, invatatura carturarului adevarat, deschis spre ce este mai inalt in cunoastere, dar mai ales sufletul crestinei, ce adasta dupa Hristos, toate au reusit sa refaca in aceasta scriere atmosfera dramatica si tulburatoare a Iudeii, cu marea cetate a Ierusalimului, a Galileei, cu cetatea Capernaumului, cu conflictele individuale si colective, cu mizeria materiala si morala pe care o gasea Mantuitorul in vremea in care strabatea satele si cetatile, vestindu-le tuturor Noua Lege a credintei si a vietii, in duh si adevar.
Actiunea, personajele, atmosfera tensionata, descrierea obiceiurilor, portretele eroilor principali, costumele de epoca, toate sunt redate cu migala si precizia restauratorului operei de arta. Prin lectura cartii Ura care ucide , cititorul va intelege mult mai usor fundalul istoric, politic si social, care a facut posibil deznodamantul de pe Golgota, Crucea Mantuitorului, ca rascumparare a noastra, prin sangele nevinovat al Fiului lui Dumnezeu, intrupat pentru aceasta suprema jertfa.

  • Autor: Olga Greceanu
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Tainele Filocaliei
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-8120-12-8
  • An aparitie: 2000
  • Numar de pagini: 296
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat

Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)