Universul magic

Universul magic - Nigel Calder

Descriere carte:
Avand la baza interviuri cu peste 200 de cercetatori, fie ei simpli absolventi ai unor universitati sau laureati ai premiului Nobel, Universul Magic ne invita intr-o exuberanta aventura a cunoasterii, care-i va fermeca pe toti cei interesati de misterele lumii in care traim, de la tanarul cercetator dintr-un laborator ultramodern si pana la diletantul asezat comod intr-un fotoliu.
Universul Magic al lui Nigel Calder este structurat intocmai ca o enciclopedie, care cuprinde explicatii despre o multime de subiecte stiintifice, atomi, genomuri, gravitatie, cosmologie.
Si totusi, cartea nu este o enciclopedie, iar principala diferenta vine din stilul autorului, care stie sa surprinda cele mai frapante aspecte ale subiectelor abordate si sa le redea intr-un mod familiar si atragator, oferindu-le cititorilor nu doar informatia, ci si o cale de acces la ea, facand-o astfel mult mai inteligibila.
Autorul isi foloseste intreaga experienta pentru a oferi cititorilor o viziune cuprinzatoare si vie asupra stiintei moderne, punand accentul pe cele mai noi si ingenioase idei din fizica, biologie, chimie, medicina, astronomie, ecologie, stiinta mediului si multe alte domenii.
Nigel Calder si-a inceput cariera jurnalistica in redactia prestigioasei reviste de stiinta si tehnologie New Scientist, in 1956, odata cu aparitia acesteia. A fost redactor-sef al publicatiei din 1962 pana in 1966 cand s-a desprins de acest proiect pentru a deveni jurnalist independent in domeniul stiintific.
A devenit cunoscut in intreaga lume datorita documentarelor stiintifice invovatoare pe care le-a conceput, scris si prezentat pentru televiziunea britanica BBC. Rolul sau de deschizator de drumuri din acest domeniu a fost rasplatit cu premiul Kalinga pentru popularizarea stiintei acordat de UNESCO. In 2004 cartea sa, Universul Magic a fost printre cele 5 nominalizate la premiul Aventis pentru carti stiintifice.

  • Autor: Nigel Calder
  • Editura: All
  • Colectia: Oferte Speciale Toamna 2009
  • Categoria: Stiinta si Tehnica
  • ISBN: 973-684-659-5
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 800
  • Format carte:

Pret: 94,90 Lei
(pretul include TVA)