Un an la malul marii – Gandurile unei femei care mai are ceva de spus

0
(0)

Un an la malul marii - Gandurile unei femei care mai are ceva de spus - Joan Anderson

Confruntarea cu sinele se poate declansa la orice varsta. Depinde de determinarea celui hotarat sa mai spuna ceva despre propria existenta.
Joan Anderson descopera ca procesul propriei deveniri nu s-a oprit dupa ce si-a insurat feciorii si nici dupa publicarea catorva carti de fictiune. Cautarea de sine se manifesta cu atat mai plenar cu cat refuza sa-si schimbe stilul de viata doar pentru ca sotul ei este promovat si transferat. In aceste conditii, Joan Anderson se rupe pentru un an de cuibul conjugal si invata sa traiasca pe cont propriu. Nu descopera doar munca fizica sustinuta, castigurile banesti cu sudoarea fruntii, ci invata sa isi depaseasca propriile inhibari fizice.
Femeia asupra careia valorile sociale ale unei socie-tati puritane au avut un efect constrangator invata dupa varsta de 50 de ani sa se bucure de trupul ei, de timp, sa traiasca singura si sa iubeasca din plin. Intalnirea cu focile si placerea pura a acestora de a inota o inspira pe cea care isi face cuib la malul marii pentru un an. Micile greutati, ca si micile bucurii au alta greutate cand inveti sa-ti traiesti autentic viata, departe de tarele unei societati incremenite.
Sotul regaseste o prietena mai dornica de viata decat in tinerete, de la care invata calea spre propria regasire. O poveste care marcheaza un alt fel de a reusi, indiferent de varsta, de educatie, dar in deplina legatura cu chemarile la care ne supune sinele de-a lungul vietii.
In cartea Un an la malul marii ? Gandurile unei femei care mai are ceva de spus poti gasi lesne un prieten dornic sa invete si sa te invete drumul spre tine insati.
Joan Anderson si-a inceput cariera ca jurnalist la un ziar local. Este cunoscuta in calitate de autor de carti ilustrate pentru copii, debutul ei in proza fiind marcat de cartea Breaking the TV Habit . Stilul care o consacra este cel al memoriilor, din care putem enumera cele patru carti scrise de ea: A Year by the Sea , A walk on the Beach , An Unfinished Marriage si A weekend to Change Your Life . Cartea lui Joan Anderson, Un an la malul marii – Gandurile unei femei care mai are ceva de spus invita cititoarele sa porneasca intr-o calatorie a introspectiei in conturarea personalitatii, indiferent de varsta.

  • Autor: Joan Anderson
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Beletristica / Critica
  • ISBN: 978-973-669-399-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 248
  • Format carte: 13 x 20 cm

Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.