Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice

0
(0)

Lucrarea Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice, ajunsa deja la a treia editie, cuprinde mai bine de 3000 de grile din cele patru materii de baza (drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal), cu unul sau doua raspunsuri corecte, corespunzatoare tematicii examenelor fiecarui an de studiu, a celor de licenta, precum si a examenelor de admitere in profesiile juridice sau de definitivat.
***
Aceasta lucrare de teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice a fost conceputa initial ca instrument de verificare a cunostintelor pentru studentii Universitatii Titu Maiorescu, in vederea pregatirii examenului de licenta. Astfel, in anul 2013 am publicat prima editie, ce insuma aproximativ 1030 de grile din dreptul civil si dreptul penal. A fost singura culegere cu teste special concepute pentru examenul de licenta.
Succesul volumului ne-a convins ca o asemenea lucrare este necesara pe piata de carte universitara si am publicat o a doua editie, cu noi grile de drept procesual penal si drept procesual civil, pentru a veni in intampinarea studentilor care pregateau si aceste materii pentru testarea la licenta. In anul 2014, dupa intrarea in vigoare a Codului penal si Codului de procedura penala, toate testele au avut la baza noile reglementari.
S-a dovedit, insa, ca cele doua editii publicate in anii anteriori au fost cumparate, in buna masura, pe langa studenti din Universitatea Titu Maiorescu, de studenti de la alte facultati de drept si de numerosi candidati la concursurile de admitere in profesiile juridice. Iar acesta a reprezentat un argument suficient de important pentru noi ca sa regandim intreaga conceptie a lucrarii, astfel incat ea sa raspunda in cat mai mare masura acestei utilizari multiple: examenele de an, examenul de licenta si concursurile de admitere sau definitivat in profesiile juridice.
In completare fata de editiile anterioare, in prezenta editie am dublat numarul de grile, o modificare semnificativa fiind aceea ca ea acopera integral institutiile de drept procesual civil si drept procesual penal ce se regasesc in tematicile pentru admiterea la INM sau barou. In total, lucrarea cuprinde acum mai bine de 3000 de grile din cele patru materii de baza, cu unul sau doua raspunsuri corecte.
Mai exact, Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice include acum 1106 teste grila din Dreptul civil, 351 din Dreptul procesual civil, 938 din Dreptul penal si 688 din Dreptul procesual penal. Dintre testele nou introduse, majoritatea au doua variante corecte de raspuns, intentia autorilor fiind atat cresterea in complexitate, cat si apropierea de modelul grilelor cu mai multe raspunsuri posibile de la admiterea in magistratura si in barou.
De subliniat ca toate raspunsurile au un corespondent in textele legale in vigoare. In plus, pentru a inlesni verificarea raspunsurilor corecte, la disciplinele Drept procesual civil si Drept procesual penal, aceste raspunsuri sunt însotite de articolul corespunzator din Codul de procedura civila si, respectiv, Codul de procedura penala.
Redactata de un colectiv de autori din cadrul Universitii Titu Maiorescu cu o bogata experienta, atat profesionala, cat si didactica, lucrarea Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice ofera studentilor un instrument de sistematizare, aprofundare si autoevaluare a cunostintelor dobandite pe parcursul anilor de studii.

  • Autori: Iosif R. Urs, Alexandru Boroi,
  • Editura: Hamangiu
  • Anul aparitiei: 2015
  • ISBN: 978-606-27-0266-3
  • Numar de pagini: 632
  • Categorie: Politica, drept

Pret: 49,00 RON

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.