Teoria generala a dreptului. Drept rational, izvoare si drept pozitiv.

Descriere: Teoria generala a dreptului (Enciclopedia juridica), Bucuresti, Editura Librariei Socec & Co., S.A., 1930 in colectia Biblioteca universitara de drept "Pandectele romane" sub conducerea lui C. Hamangiu, aparuta in 3 volume:
-volumul I, 278 pag. I. Introducere, II. Notiuni preliminare despre drept.
-volumul II, 589 pag. III. Realitatile juridice.
-volumul III, 269 pag. IV. Elementul rational in drept.
Drept rational, izvoare si drept pozitiv, Bucuresti, Editura Librariei Socec & Co., 1934 in colectia Biblioteca universitara de drept, fondator: C. Hamangiu, 140 pag.
In transcrierea textului am actualizat ortografia conform normelor actuale si am inlocuit terminatiile latinizante. Am considerat insa inutil, a incarca cu alte adnotari textul de subsol, bogat in note, pentru a evidentia schimbarile produse in actuala organizare a statului si dreptului romanesc, mai ales ca aceste referiri sunt putine, avand rolul de simple exemple luate din practica pentru a sustine o dezbatere teoretica. Pana la aparitia unei viitoare editii critice, consideram ca aceasta de fata, atat de necesara studentilor de azi, dar si juristilor, va fi binevenita.
Din cuprins: Introducere, Notiuni preliminare despre drept, Realitatile juridice: Relatia juridica; Dreptul pozitiv; Legiferarea, Elementul rational in drept, Dreptul rational, Dreptul izvoarelor formale, Dreptul pozitiv.

  • Autori: Djuvara Mircea
  • Editura: C.H. Beck
  • Anul aparitiei: 1999
  • ISBN: 973-9435-26-2
  • Numar de pagini: 608
  • Categorie: Altele