Tentatia

Tentatia - Douglas Kennedy

Descriere carte:

Un roman palpitant despre un scenarist de la Hollywood, pe care succesul dobandit peste noapte il arunca in prapastia compromisurilor.
Ca toti scenaristii de la Hollywood, David Armitage vrea sa fie bogat si celebru. Dar, timp de unsprezece ani, nu are parte decat de esecuri. Insa brusc, da lovitura unul dintre scenariile sale este cumparat de o televiziune, urmand sa se faca un serial dupa el, serial care se va dovedi de mare succes. Viata lui se schimba radical: orbit de faima pe care a dobandit-o peste noapte, isi schimba Volvo-ul de pe vremea lui Reagan cu un Porsche nou-nout, isi paraseste sotia si copilul pentru o producatoare extrem de ambitioasa, care insa isi urmareste doar propriile interese. Destinul lui David ia o turnura ciudata cand un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck ii propune o colaborare neobisnuita. Dependent de succes, David musca momeala si se trezeste ca a facut, de fapt, un pact cu diavolul, care il arunca pe neasteptate in intunecata jungla hollywoodiana.
De acelasi autor, la Editura Trei au aparut romanele Nu pleca…, O relatie speciala si Jocurile destinului.

La fel ca in romanele anterioare, Jocurile destinului si Identitati furate, Kennedy se dovedeste a fi un povestitor amuzant si plin de viata. Povestile sale de dragoste sunt mature si, de obicei, esueaza , fiind alimentate de o sensibilitate emotionanta, la fel ca in romanele lui John Irving. Protagonistii din Tentatia de la magnati din lumea filmului la oncologi trec in permanenta prin crize si au tot felul de dileme. Si chiar daca itele intrigii ar putea parea neverosimile, surpriza deznodamantului e cat se poate de autentica. Scott Fitzgerald a parasit lumea filmului convins ca orice viata este un proces care duce, pana la urma, la distrugere. Kennedy se salveaza prin acea replica hollywoodiana care ne place tuturor atat de mult: Maine e o alta zi. — The Independent

Douglas Kennedy s-a nascut in Manhattan in 1955, dar a calatorit enorm, locuind mai multi ani in Australia, apoi in Irlanda. Dupa cateva piese radio pentru BBC si o piesa de teatru, a publicat o carte de memorii de calatorie dedicata experientelor sale in Egipt, intitulata Beyond the Pyramids. A urmat o perioada jurnalistica in care a scris pentru publicatii importante: The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The New Statesman, precum si pentru editiile britanice ale revistelor Esquire si GQ. A debutat in proza de fictiune cu romanul Dead Heart, in 1994.
Romanele sale The Big Picture, The Job, Leaving the World, The Pursuit of Happiness, A Special Relationship, State of the Union, Temptation, Woman in the Fifth , traduse in peste 22 de limbi, au inregistrat un succes urias de piata si s-au bucurat deopotriva de aprecierea masiva a criticii. In 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distinctia de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, iar in 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro.

  • Autor: Douglas Kennedy
  • Editura: Trei
  • Colectia: Fiction Connection
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-707-532-1
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 348
  • Format carte:

Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)