Revedere In Barsaloi

4
(12)

Revedere In Barsaloi - Corinne Hofmann

Dupa 14 ani de la fuga ei aventuroasa din Africa, abia dupa ce divortul ei de Lketinga este recunoscut si in Kenya, Corinne Hofmann se reintoarce pe plaiurile masailor, unde este primita de familia ei africana cu aceeasi caldura si dragoste, pe care le-a cunoscut in cei patru ani de convietuire. Totodata, ea asista si la lucrarile de ecranizare a primei ei carti si culege impresii, pe care le dezvaluie in noua ei carte, Revedere in Barsaloi .
Reluandu-si traseul ei de altadata, Corinne Hofmann reinvie amintiri placute, dar, totodata si dificile. In paginile cartii, autoarea aduce in discutie nu numai problemele ei personale, cum ar fi gelozia fostului ei sot, ci si probleme generale, referitoare la acele obiceiuri si ritualuri, care incomodeaza simtirea ei de european. Astfel, ea incearca sa aduca la lumina dezavantajele ritualului inciziei fetelor tinere inainte de casatorie.
Ea nu urmareste sa faca o comparatie intre viata africana si standardele civilizatiei europene, ci sa adune documente despre o cultura care, cu timpul, isi va pierde din intensitate. Ea accepta cutumele tribului sambur, fara sa incerce sa isi impuna normele ei de viata. In aceasta carte, autoarea se detaseaza de orice emotie si relateaza, cu un ochi obiectiv si critic, de pe pozitie neutra.
Corinne Hofmann, nascuta in anul 1960, la Frauenfeld, in cantonul elvetian Thurgau, fiica a unei mame frantuzoaice si a unui tata german, a reusit sa faca din Indragostita de un masai , povestea sa de dragoste si de viata din Kenya, un bestseller international, care a fost tradus pana acum in 23 de limbi. Faimoasa dupa succesul obtinut cu Indragostita de un masai , Corinne Hofmann isi continua povestea vietii sale in alte doua carti: Adio, Africa si Revedere in Barsaloi , lansata pe piata editoriala din Germania in anul 2005. In prezent locuieste in Elvetia, impreuna cu fiica sa aflata la varsta adolescentei.

  • Autor: Corinne Hofmann
  • Editura: All
  • Colectia: Carti Adevarate
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 973-724-137-5
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte:

Pret: 22,41 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 12

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.