Play-back

Play-back - Raymond Chandler

Descriere carte:
In ianuarie 1935, povestirea Killer in the Rain il introduce pentru prima oara pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur si bautor de calibru, Marlowe ramane un om al onoarei, un cavaler al secolului XX, cu diploma de universitate si inclinatii poetice. Douazeci de ani si sapte romane mai tarziu, Marlowe devine sinonim cu termenul ?detectiv particular", iar creatorul sau – maestru absolut al scolii americane hard-boiled a romanului politist.
LA INCEPUTUL LUI 1952?
un client necunoscut il angajeaza pe Marlowe prin diversi interpusi. Sarcina sa este sa urmareasca o splendida roscata care calatoreste sub numele de Eleanor King. In realitate, o cheama Betty Mayfield, iar Marlowe o insoteste din umbra pana la oraselul de coasta Esmeralda, din California. Acolo, insa, nimeni nu sufla un cuvant la auzul intrebarilor lui Marlowe.
INSA MAYFIELD ESTE URMARITA…
si de un al doilea barbat, care a recunoscut-o in trenul ce o ducea spre vest. Misteriosul personaj vrea sa o santejeze dar, in timp ce Marlowe le da tarcoale prin Esmeralda, santajistul sfarseste mort in camera ei de hotel.
SPERIATA…
Betty, ?obiectivul" lui Marlowe, ii cere ajutorul. Si, pentru prima oara in cariera sa, detectivul se hotaraste sa ajute persoana pe care trebuia sa o urmareasca si sa se intoarca impotriva clientului care il angajase. Pe masura ce intra in scena o galerie de personaje dubioase, printre care un avocat taciturn, un gangster ?pensionat" si un ucigas platit, cazul devine din ce in ce mai complicat…
?Philip Marlowe este si va ramane chintesenta detectivilor particulari." – Los Angeles Times
?Chandler a creat o incununare a eroului American: intelept, dar plin de speranta, meditativ, dar aventuros, sentimental, dar cinic si, mai mult decat orice, rebel." The New York Times Book Review

  • Autor: Raymond Chandler
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Suspans
  • Categoria: Thriller / Suspans
  • ISBN: 978-606-579-092-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 150 x 220 mm

Pret: 26,91 Lei
(pretul include TVA)