Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv

0
(0)

Opere complete. vol. 1, Arhetipurile si inconstientul colectiv - C. G. Jung

Opera lui Carl Gustav Jung, una dintre personalitatile cele mai importante ale secolului XX, este inca putin cunoscuta in Romania. Desi in ultimii ani s-au publicat cateva din cartile sale, cea mai mare parte a celor 18 volume care-i alcatuiesc opera, insumand mai mult de 8.000 de pagini, raman inaccesibile cititorului de limba romana.
Psihiatru, psihanalist, discipol si disident al lui Freud, personalitate interdisciplinara de vasta cultura apreciata in mod deosebit de Mircea Eliade, un alt mare erudit, receptiv la fenomenele marginalizate de stiinta oficiala, cum ar fi astrologia, alchimia, ocultismul in genere, Jung a stiut, poate ca nimeni altul, sa pretuiasca simbolul si sa gaseasca drumuri de acces spre intelesurile sale profunde.
Contributia sa principala ramane insa descoperirea inconstientului colectiv cu arhetipurile sale. Acesta este motivul pentru care deschidem editia operelor complete ale lui Jung cu volumul dedicat arhetipurilor inconstientului colectiv, tratate in studii esentiale publicate intre 1933 si 1955, in cea mai mare parte inedite in Romania. Printre cele mai cunoscute idei ale lui Jung se numara cea referitoare la arhetipuri si corelatul lor – inconstientul colectiv. Pentru Jung, inconstientul colectiv, care reprezinta al doilea sistem psihic al omului, are, spre deosebire de constiinta, un caracter colectiv, impersonal. Ca baza mostenita a psihicului, inconstientul colectiv consta din forme preexistente – arhetipurile.

  • Autor: C. G. Jung
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-8291-62-3
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 462
  • Format carte:

Pret: 56,05 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.