O ZI GREA. MEMORIILE UNUI MARTOR LA MISIUNEA DE ELIMINARE A LUI OSAMA BIN LADEN

Descriere: Desigur, povestea lui Bin Laden este subiectul general al cartii, insa pasii conturarii povestii autorului sunt la fel de captivanti. Noile informatii ale lui Owen privitoare la atacul de la Abbottabad adauga un element fața de ceea ce s-a relatat anterior. Nu exista o ilustrare mai buna a faptului ca luptatorii SEAL sunt neiertatori si pragmatici. Gandesc rapid. Se adapteaza la orice situatie cu care se confrunta. Fac ceea ce trebuie sa faca.� (Janet Maslin), New York Times
Fara nicio indoiala, cartea este un important document istoric. Sa ne gandim doar ce-ar fi insemnat sa avem o relatare a ultimelor minute ale lui Hitler in buncarul sau. O zi grea este dura si convingatoare prin relatarea antrenamentelor, executiei si evenimentelor imediat ulterioare misiunii Bin Laden, executata de Team Six din fortele speciale SEAL ale Marinei americane.�(Los Angeles Times)
Mark Owen, un fost membru al trupelor de Forte Speciale ale Marinei Statelor Unite, cunoscute sub denumirea SEAL Team Six, a fost unul dintre primii care au trecut pragul camerei de la etajul trei al ascunzatorii teroristului, unde a fost martorul mortii lui Bin Laden. Numele lui Mark Owen si numele celorlalti luptatori SEAL mentionati in carte au fost schimbate pentru securitatea lor.
Kevin Maurer a relatat operatii ale fortelor speciale timp de noua ani. A fost atasat la Fortele Speciale , in Afganistan, de sase ori, a petrecut o luna in anul 2006 cu unitati de operatii speciale in estul Africii si a fost atasat la fortele Statelor Unite din Irak si Haiti. Este autorul unui numar de patru carti, inclusiv cateva despre operatii speciale.

  • Autori: MAURER, Kevin; OWEN, Mark
  • Editura: Paralela 45
  • Anul aparitiei: 2012
  • ISBN: 978-973-47-1569-5
  • Numar de pagini: 248
  • Categorie: Memorii, jurnale, biografii

Pret: 25,00 RON