O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu

O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu - Dorin Dobrincu, Mihai Stamatescu, Raluca Grosescu, Liviu Plesa, Sorin Andreescu, Andrei Muraru

Descriere carte:
In 10 decembrie 1987, niste necunoscuti incendiau, in semn de revolta, imensa statuie a lui Lenin care se afla pe atunci in fata Casei Presei Libere (fosta Casa Scinteii). Intr-un gest temerar, ei au scris pe soclul statuii: Dati-ne tara inapoi!. Istoria ne invata insa ca zeii si credinta in ei nu mor, chiar daca statuile ard. Nu intimplator, acest manual, primul de istorie a comunismului din Romania, apare la aproape 20 ani de la caderea regimului. Traim inca intr-o lume care se fereste sa vorbeasca deschis despre trecut. Vrem sa va desprindem de ea. (Dr. Marius Oprea , Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania)  
Manualul dezbate subiecte precum economia, viata cotidiana, politica externa, rezistenta si disidenta in timpul regimului comunist si evenimentele din decembrie1989.
Volumul este insotit de DVD, realizat de IICCR cu sprijinul Televiziunii Romane si al TVR Media. Intitulat O zi la Televiziunea Romana in 1988, acesta prezinta exemple de emisiuni difuzate in cele doua ore de program al TVR din 1988.  DVD-ul constituie o sursa istorica, prezentata in forma video.  
Referentii acestui manual sint Dr. Dennis Deletant , Dr. Stelian Tanase si Dr. Daniela Zaharia.
Cuprins: Comunismul in Romania interbelica Preluarea puterii (1944-1947) Partidul Comunist Roman (1948-1989) Institutiile statului (1948-1989) Celalalt in regimul comunist Distrugerea societatii civile si represiunea politica Monopolul ideologic Economia Viata cotidiana Politica externa Rezistenta si disidenta in timpul regimului comunist Anul 1989
Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania. Volum aparut cu sprijinul Fundatiei KONRAD ADENAUER , al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si al Ambasadei SUA la Bucuresti .  

  • Autor: Dorin Dobrincu, Mihai Stamatescu, Raluca Grosescu, Liviu Plesa, Sorin Andreescu, Andrei Muraru
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Istoria romanilor
  • ISBN: 978-973-46-1359-5
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 205 x 260 mm

Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)