Noul Cod civil. Comentarii, doctrina si jurisprudenta. Vol. II Art.953-1649. Mosteniri si liberalitati. Obligatii

Descriere: Structura cartii
Legislatia incidenta
Sub fiecare articol al codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in noul Cod civil. Am redat, de asemenea, si dispozitiile incidente din legea de punere in aplicare si am indicat, prin note de trimitere, conexiunile cu alte articole din cod sau din alte acte normative in legatura cu textul analizat.
Comentarii si doctrina
Veti regasi la fiecare articol o analiza succinta si bine sistematizata, un comentariu logic si unitar, impletit din ideile extrase din doctrina si opiniile autorului. Notele de doctrina si comentariile autorilor sunt redate impreuna, in aceeasi sectiune, intrucat si unele si altele ofera explicatii si solutii cu privire la interpretarea si aplicarea in practica a articolului analizat. In cazul institutiilor care s-au schimbat substantial fata de vechea reglementare sau al institutiilor noi (cum ar fi fiducia sau dreptul de administrare), explicarea textului s-a facut numai pe baza doctrinei straine si a comentariilor autorilor.
Jurisprudenta
Aceasta sectiune cuprinde in special hotararile CEDO si CJUE, deciziile Curtii Constitutionale si ale ICCJ, date in recursurile in interesul legii, precum si solutiile instantelor judecatoresti in materiile reglementate de NCC. Bineinteles, nu s-a conturat inca o practica judiciara in aplicarea NCC. Insa, acolo unde existau solutii anterioare, care isi pastreaza valabilitatea si in contextul noii reglementari, le-am inclus in lucrare, pentru a-i scuti pe practicieni sa caute raspunsuri noi, acolo unde acestea exista deja.
Colectivul de autori ai volumui II
Alexandru BLEOANCA
Dragos CALIN
Dana CIGAN
Gheorghe DURAC
Cristina Gabriela FRENTIU
Ionica NINU
Gabriela RADUCAN
Vlad RADULESCU
Carmen Simona RICU
Carmen Tamara UNGUREANU
Dorina ZECA

  • Autori: Carmen Simona * Ricu, Gabriela Cristina Frentiu, Dorina Zeca, Carmen Tamara Ungureanu, Gabriela Raducan, Gheorghe Durac, Ionica * Ninu, Alexandru Bleoanca
  • Editura: Hamangiu
  • ISBN: 978-606-522-731-6
  • Categorie: Politica, drept