Modele teoretice si empirice ale dezvoltarii locale.

Descriere: Lucrarea de faţă tratează problematica modelelor, teoretice şi empirice, utilizate sau utilizabile pentru fundamentarea, evaluarea şi analiza politicilor de dezvoltare locală sau ale întregului proces de dezvoltare locală dintr-o comunitate.
Tematica dezvoltării locale este extrem de importantă în contextul actual al reformei administrative la nivel mondial. Soluţiile pentru o funcţionare coerentă a sistemelor administrative nu se mai bazează doar pe acţiunea unităţilor „centrului” administrativ, ci şi pe cea a unităţilor adminis­trative locale. Mai mult decât atât, teoriile de „reinventare a guvernământului se referă, în pachetul de principii de bază, la termeni precum „community owned government”, „descentralized government” sau „customer driven government”. Înţelegerea comunităţilor şi dezvoltării locale este percepută nu doar la nivelul NMP, ci şi la nivelul integrării cetăţeanului în funcţionarea administrativă a comunităţii ca participant, şi nu doar ca „subiect de administrare”.
Această filosofie devine dominantă în lucrarea de faţă care, însuşindu-şi experienţele şi practicile europene, încearcă să prezintă într-o manieră coerentă un angrenaj complex ce poate fi utilizat în procesele de dezvoltare locală.
Structurată pe şase capitole, lucrarea realizează sinteze relevante între prezentările teoretice şi aspectele practice care le pot susţine pe acestea.

  • Autori: Ani Matei, Stoica Anghelescu, Carmen Savulescu
  • Editura: Economica
  • Anul aparitiei: 2009
  • ISBN: 978-973-709-470-4
  • Numar de pagini: 232
  • Categorie: Politica

Pret: 43,00 RON