Marea divizare Societăţile inegale şi ce putem face în privinţa lor

Descriere: În Marea divizare, Joseph E. Stiglitz propune modalități de contracarare a problemei cu care America se confruntă din ce în ce mai mult. Stiglitz afirmă, argumentat, că inegalitatea este o chestiune de alegere: rezultatul cumulat al politicilor injuste și al priorităților prost gândite.
Stiglitz expune pe larg inegalitatea Americii: dimensiunile și cauzele ei, dar și consecințele pentru națiunea americană și pentru întreaga lume. Începând cu politicile publice din era Reagan și continuând cu Marea Recesiune și îndelungatul ei siaj, Stiglitz descrie cu lux de amănunte politicile iresponsabile – dereglementarea, reducerile de taxe, scutirile fiscale pentru grupul de 1% al celor mai bogați americani – care îi lasă în urmă pe mulți americani și transformă visul american într-un mit tot mai irealizabil.
Cu o formidabilă acuitate economică, dar, în același timp, accesibilă publicului larg, Stiglitz ne îndeamnă să adoptăm soluții reale: creșterea taxelor pentru corporații și oamenii bogați; mai mult ajutor pentru copiii oamenilor săraci; investiții în educație, știință și infrastructură; ajutor pentru proprietarii de locuințe îndatorați, nu pentru bănci; și, mai important decât orice, să facem mai mult pentru a redresa economia și a o aduce în poziția de ocupare deplină.
Cea mai cuprinzătoare contraargumentație la adresa neoliberalismului Partidului Democrat, dar și a teoriilor laissez faire din Partidul Republican. Contribuția lui Stiglitz în cadrul dezbaterii publice poate fi oricum altfel decât supraestimată.
Thomas B. Edsall, New York Times Book Review
Stiglitz scrie limpede și provocator… O analiză atentă, dintr-o perspectivă largă, a motorului inegalității și a motivelor pentru care e periculos să-l lăsăm să meargă.

  • Autori: JOSEPH E. STIGLITZ
  • Editura: Publica
  • Anul aparitiei: 2015
  • ISBN: 978-606-722-053-7
  • Numar de pagini: 592
  • Categorie: Business, economie

Pret: 75,00 RON