Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului

Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului - Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet

Descriere carte:
Volumul Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului a obtinut Premiul Filialei Chisinau a Uniunii Scriitorilor din Romania.
Doi scriitori cunoscuti din Moldova de peste Prut, Vasile Garnet si Vitalie Ciobanu, relateaza – ?pe doua voci" – fascinanta istorie a unui periplu literar de exceptie. Proiectul, cel mai ambitios din cite s-au derulat pina acum in materie de ?aventuri literare", a celebrat procesul de unificare europeana in siajul magic al sfirsitului de secol si de mileniu. Vestul si Estul, doua fete ale aceluiasi continent, se reflecta in jurnalul celor doi autori ca intr-un joc de oglinzi paralele. O lume a contrastelor politice si culturale, intinsa de la Oceanul Atlantic pina la Golful Finic, scrutata cu un ochi critic, ?irigata" de imaginatia artistica a martorilor-calatori. Volumul reprezinta documentul unei experiente umane si spirituale de neuitat.
?Am fost incintat sa-i intilnesc la Berlin, in vara lui 2000, pe Vitalie Ciobanu si Vasile Garnet, prietenii mei de la revista Contrafort , ajunsi acolo cu trenul literaturii europene. Timp de citeva ore mi-au povestit, obositi, dar si surescitati, fascinanta aventura la care avusesera sansa sa ia parte. Erau transfigurati de emotie. Am aflat atunci ca in trenul literaturii cea mai vorbita limba era romana. Ca o retea flexibila de prieteni incepuse sa-i urneasca pe cei peste o suta de participanti. Ca experientele cele mai diverse, unele penibile, altele minunate, se legau acum, pentru ei, de zecile de orase europene prin care trecusera. Le veti intilni pe toate, relatate cu inteligenta si verva de adevarati prozatori, in jurnalul de bord pe care, iata, il semneaza impreuna." (Mircea Cartarescu)

  • Autor: Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Jurnale si memorii
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-23-1916-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 464
  • Format carte: 130×200

Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)