Libertatea de a alege – O declaratie personala

Libertatea de a alege - O declaratie personala - Milton Friedman & Rose Friedman

Descriere carte:

In aceasta carte clasica despre economie, libertate si relatiile dintre cele doua, Milton si Rose Friedman explica modul in care explozia legilor si a reglementarilor a erodat libertatea fiecaruia dintre noi si ne-a afectat prosperitatea. Pornind de la exemplul Statelor Unite, autorii propun spre analiza capitalismul competitiv ca sistem al libertatii economice si politice, cu implicatii pozitive pentru functionarea interna a societatii.
Puternica si convingatoare, Libertatea de a alege ne explica ce trebuie sa schimbam ca sa fim din nou sanatosi economic si liberi.
"As vrea ca lumea sa isi aminteasca de mine ca de un prieten al libertatii. Daca analizezi istoria, vezi ca, oriunde exista crestere economica si unde capitalimsul infloreste, oamenii traiesc mai mult si mai bine."
Milton Friedman
"Milton Friedman readuce in atentie adevarul si ne aminteste cat de liber si imbelsugat poate functiona societatea daca ii permitem. De aceea a meritat Premiul Nobel pentru economie si de aceea merita sa cititi aceasta carte."
Reader`s Digest

"O carte remarcabila pentru claritate, candoare, logica si parerea explicita despre implicatiile politice."
The New York Times Book Review
"Excelenta aceasta carte. Nu am mai citit o descriere atat de directa si simpla a relelor din societatea noastra si nici a masurilor pe care noi, ca cetateni intr-o democratie, ar trebui sa le luam."
Chicago Sun Times
"De-a lungul generatiilor, exista foarte putini oameni cu idei suficient de originale ca sa modifice vizibil directia civilizatiei. Milton este unul dintre acesti cativa oameni."
Alan Greenspan

  • Autor: Milton Friedman & Rose Friedman
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Co-lectia de economie
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-1931-12-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte: 14,5 x 20,5 cm – hardcover

Pret: 71,00 Lei
(pretul include TVA)