La inceput eram inca un om normal – Dialog cyberspatial

La inceput eram inca un om normal - Dialog cyberspatial - Peter Esterhazy,  Iolanda Malamen

Descriere carte:
?Remarcabil romancier, tradus si premiat de-a lungul si de-a latul Europei, Peter Esterh?zy isi aniverseaza, acum, cei 60 de ani cu un volum in premiera. La inceput eram inca un om normal – marturia scrisa a unui fascinant schimb epistolar cyberspatial intre Esterh?zy si scriitoarea Iolanda Malamen, intermediata de Anamaria Pop – este cea dintai carte de dialoguri a scriitorului maghiar, iar ea apare, in mod exceptional, in Romania (cu care autorul Harmoniei caelestis are o la fel de exceptionala relatie de suflet).
Cu umorul lui acid si autoironia sfichiuitoare, Peter Esterhazy vorbeste despre puternica lui relatie cu limba, despre ambigua conditie de scriitor in comunism si postcomunism, despre viata publica si existenta personala. Si, cu maxima luciditate, despre literatura.? – Iulia Popovici 
PETER ESTERHAZY (nascut pe 14 aprilie 1950 la Budapesta, intr-una dintre cele mai celebre si vechi familii aristocratice maghiare) este scriitorul ungur cel mai cunoscut si apreciat pe plan international in momentul de fata, una dintre vocile si constiintele literare definitorii pentru problematica spatiului central si est-european contemporan. Asimilat in general postmodernismului, uimeste si cucereste cititorul prin stilul special, ironic, ludic-dramatic, cu insertii grave si nenumarate trimiteri culturale, prin asumarea personala a istoriei si a politicului, ca si prin limbajul dezinhibat. Este, in acelasi timp, prin cartile sale si prin tot ceea ce face, o constiinta dramatica si o voce puternica in agora europeana a secolului XXI.
A urmat initial studii de matematica la universitatea din Budapesta si a lucrat ca matematician intre 1974 si 1978; a debutat in 1976, in gazete literare, iar din 1978 s-a dedicat in intregime scrisului. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, studii, publicistica, traduse in peste douazeci si cinci de limbi si incununate cu numeroase distinctii nationale.

  • Autor: Peter Esterhazy, Iolanda Malamen
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Interviuri
  • Categoria: Publicistica / Interviuri
  • ISBN: 978-973-669-964-1
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 128
  • Format carte: 13 ? 20 cm

Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)