Intriga matrimoniala

Intriga matrimoniala - Jeffrey Eugenides

Descriere carte:
La numai o luna de la lansarea in Statele Unite ale Americii, Intriga matrimoniala – primul roman al lui Jeffrey Eugenides de dupa bestsellerul Middlesex :
"Cartea anului 2011: neasteptata, captivanta si magnific construita!" ( The New York Times Book Review )  

Intriga matrimoniala (2011) ne plaseaza in America la inceputul anilor ?80. Tara este in recesiune, ca si viata de colegiu. Insa cafenelele sint pline de copii invatati care citesc Derrida si asculta Talking Heads. Printre ei se afla Madeleine Hanna, proaspata absolventa la engleza, si admiratorul ei, Mitchell Grammaticus, care alege sa renunte la studiile teologice, ca sa cutreiere lumea. Interesele lui Madeleine se indreapta in aceeasi masura spre postmodernistii in voga – tulburindu-i dragostea fata de autori precum James, Austen si Salinger – si spre extraordinarul Leonard Bankhead, pe care il intilneste la un curs de semiotica si ale carui crize depresive ii pun in pericol sansele de a fi ales vreodata ca sot. Vechiul triunghi amoros revine in limbajul noii generatii, impresionind prin fidelitatea fata de tinerii eroi, sustinuti de o superba figuratie compusa din profesori enigmatici, teoreticieni ai feminismului sau mame ingrijorate, si fata de investitia lor in idei si idealuri.  
"Eugenides este inzestrat cu cel mai fermecator dar harazit povestitorilor: capacitatea de a transforma obisnuitul in extraordinar." ( The New York Times Book Review )  
"Un roman uluitor, erudit, empatic si profund, despre relatiile dintre indragostiti? Eugenides se dovedeste in continuare unul dintre cei mai valorosi romancieri contemporani." ( Kirkus Reviews )
"Jeffrey Eugenides este un mare talent si un autor altruist: e generos cu cititorii lui, caci le spune povesti ce-i cuceresc fara gres, dar si cu personajele sale, care ajung la ananghie, se zbat, sufera si se caiesc asa cum o fac toti cei pe care ii iubim cu adevarat, dobindind iertarea noastra." (Jonathan Franzen)

  • Autor: Jeffrey Eugenides
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza XXI
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2289-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 456
  • Format carte: 130 x 200

Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)