Intre doua lumi

0
(0)

Intre doua lumi - Claudia Moscovici

Penduland intre vietile unor oameni obisnuiti si destinele altora, iesite din comun, intre lumea din Romania si cea din Statele Unite, intre un totalitarism cand mai dur, cand ?de catifea? ? cartea a aparut in limba engleza sub titlul Velvet Totalitarianism ?, si o libertate relativa, intre existenta cu lipsuri cronice din Est si societatea de consum a Vestului si evocand experienta romaneasca din anii saptezeci, emigrarea familiei sale catre America in primii ani optzeci si apoi revoltele din 1989 de la Timisoara si Bucuresti, care au marcat sfarsitul regimului dictatorial, Claudia Moscovici le ofera cititorilor o carte multifatetata ? Intre doua lumi ?, care combina un roman de dragoste cu un thriller politic si unul politist. Iubirea este ultimul refugiu al oamenilor in rezistenta lor surda, apoi vehementa, impotriva regimului opresiv din Romania. Iubirea tine familiile unite si le ajuta sa suporte greutatile si indoctrinarea. Iubirea ii da protagonistei romanului puterea de a depasi diferentele culturale dintre universul romanesc si cel nord-american si de a-si gasi fericirea personala intr-un context care, desi mult mai bun, nu e lipsit de propriile dificultati. – SANDA GOLOPENTIA, Universitatea Brown (Providence, Rhode Island)
Intre doua lumi este un roman despre supravietuirea unei familii in vremuri dificile si intr-un regim totalitar, datorita iubirii care i-a legat pe toti membrii ei. Cartea a devenit posibila prin dragostea pe care am resimtit-o din partea intregii mele familii. In primul rand, le multumesc parintilor mei, Henri si Elvira Moscovici, pentru experientele de viata pe care mi le-au impartasit si pentru ca mi-au incurajat constant aspiratiile artistice si intelectuale. Le sunt profund recunoscatoare si bunicilor mei, Gina si Mitica Buzulica, respectiv Surica si Avram Moscovici, care m-au ajutat sa cresc in Romania. Fara devotamentul si rabdarea lor, n-as fi avut asa o copilarie frumoasa in acele conditii apasatoare.
Sotul meu, Dan Troyka, mi-a demonstrat, prin fidelitatea, prietenia si dragostea lui, ce inseamna o adevarata reincarnare a iubirii. Aceasta carte a fost scrisa, in primul rand, pentru copiii nostri, Sophie si Alex, ca sa poata descoperi o parte din mostenirea lor culturala si sa ajunga sa aprecieze si mai mult drepturile si libertatile de care se bucura in America.
Le multumesc si editorului si bunului meu prieten de familie, Grigore Arsene, pentru publicarea cartii de fata in traducere romaneasca in tara mea de origine; lui Mihnea Gafita, pentru traducerea pe care a realizat-o si pentru minunata corespondenta pe care am purtat-o cu el; si regizorului Bernard Salzman, pentru ca ma ajuta sa-mi indeplinesc visurile, transformand acest roman intr-un viitor film. – Autoarea
Claudia Moscovici este critic literar si de arta. Ca romanciera, este autoarea variantei originale a romanului de fata, publicat in limba engleza sub titlul Velvet Totalitarianism, care a fost bine primit de critica. Ea a emigrat din Romania la varsta de 11 ani, ajungand in Statele Unite, unde si-a luat licenta (BA) la Universitatea Princeton si doctoratul in Literatura Comparata la Universitatea Brown. A predat ­filozofie, literatura si arta si critica ideilor la Universitatea din Boston si la Uni­versitatea din Michigan. A publicat, printre altele: Double Dialectics (Rowman and Littlefield, 2002) si Romanticism and Postromanticism (Rowman and Littlefield, 2007). In anul 2002, a fost co-fondatoarea miscarii internationale post-romantism (vezi postromanticism.com), dedicata celebrarii frumu­setii, a senzualitatii si pasiunii in arta contemporana. Claudia Moscovici locuieste in Michigan, impreuna cu sotul, Dan, si cu cei doi copii, Sophie si Alex.

  • Autor: Claudia Moscovici
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-606-588-170-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 496
  • Format carte: 13,7 ? 20,7 cm

Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.