Instrumente si resurse web pentru profesori

Instrumente si resurse web pentru profesori - Traian Anghel

Descriere carte:
Astazi, atat in invatamantul universitar cat si in cel preuniversitar, este recunoscut rolul Internetului si (in particular, al) Web-ului in predare, invatare si evaluare. In multe cazuri, Web-ul a devenit un instrument de lucru indispensabil pentru toti actorii educationali, atat in sala de clasa cat si in afara sa. Tehnologiile moderne ofera o gama larga de aplicatii, acestea reprezentand fundatia pentru un nou sistem de furnizare a educatiei si de construire a cunoasterii.
In carte sunt prezentate o serie de instrumente si resurse Web, precum si modalitatile in care acestea pot fi utilizate in cadrul sistemului educational. Parcurgand cartea, cititorii se vor familiariza cu conceptele de e-Learning , resurse educationale deschise, medii virtuale de invatare, precum si cu unele instrumente oferite de noul Web ( blog, microblog, wiki, flux de stiri, sistem pentru bookmarking colaborativ, retea sociala). De asemenea, acestora le sunt prezentate o serie de aplicatii pentru crearea si managementul continutului invatarii, precum si instrumente online pentru realizarea si publicarea cursurilor si tutorialelor.
Traian Anghel este profesor la Grupul Scolar Industrial Anghel Saligny din Braila, avand gradul didactic I. Este absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al cursului postuniversitar de specializare in informatica de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Are ca domenii de interes programarea Web pentru server si client, serviciile Web, tehnicile utilizate in aplicatiile Web 2.0 si folosirea in sistemul educational a instrumentelor si resurselor Web. A publicat lucrari la edituri de prestigiu din tara.

  • Autor: Traian Anghel
  • Editura: All
  • Colectia: Software/hardware
  • Categoria: Internet
  • ISBN: 973-571-938-X
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte:

Pret: 18,90 Lei
(pretul include TVA)