Ghid de pregatire pentru BACALAUREAT 2011 – GEOGRAFIE

Descriere: La sfarsitul ciclului de invatamant liceal, elevii care au absolvit liceul in cadrul filierei teoretice-profilul umanist, filierei tehnologice-profilul servicii sau a filierei vocationale-toate profilurile si specializarile, cu exceptia celui militar, au posibilitatea de a sustine o proba scrisa de evaluare a competentelor formate pe durata invatamantului liceal, an cadrul probei E-d), diferentiata in functie de filiera, profil si specializare in cadrul unui examen national pe baza unei programe scolare de geografie pentru clasa a XII-a, intitulata "Europa – Romania – Uniunea Europeana. Probleme fundamentale".
Proba de geografie consta in trei subiecte:
subiectul I – Europa; subiectul II – România si subiectul III – Uniunea Europeana. Fiecare subiect este format din:
– itemi obiectivi si semiobiectivi: cu raspuns scurt si cu alegere multipla, avand ca material-suport reprezentarea grafica sau cartografica;
– itemi subiectivi: de tip eseu nestructurat (liber), avand ca material suport reprezentarea cartografica;
– de tip eseu structurat sau de tip rezolvare de probleme.
Aceasta lucrare are ca finalitate familiarizarea elevilor cu exigentele evaluarii la nivel national si cu variatele tipuri de itemi, totodata fiind o oferta cu valoare de ghid pentru profesorii de geografie si un instrument realmente necesar pentru elevi.
Cartea contine calendarul, metodologia, programa, subiectele date la examenul de bacalaureat 2010 (rezolvate) si modelul propus de M.E.C.T.S. si C.N.E.E. pentru examenul de bacalaureat la geografie 2011, impreuna cu sinteze si 40 de teste propuse de catre autori create dupa model.
Raspunsurile prezentate si baremele de evaluare asigura posibilitatea controlului propriilor rezultate, a identificarii nivelului competentelor formate si a calitatii cunostintelor insusite.
Speram ca aceasta lucrare sa fie de un real sprijin in pregatirea examenului de Bacalaureat 2011.

  • Autori: S.Balteş, C.Homeghiu, M.Dobre, G.Iosof, C.Istrate, I.Maxim, D.Mintici, A.Nedelcu, G.Nedelcu, E.Pârvulescu, V.Pavel, N.Postolache, E.Roşu, L.Visnyei
  • Editura: Sigma
  • Anul aparitiei: 2010
  • Numar de pagini: 280
  • Categorie: Manuale scolare, pedagogie

Pret: 29,00 RON