Fericirea, pentru o portocala, nu inseamna sa fie o caisa

0
(0)

Fericirea, pentru o portocala, nu inseamna sa fie o caisa - Catherine Preljocaj

Nevoita sa infrunte o boala cumplita, cancerul, la doar 30 de ani, Catherine Preljocaj incepe sa isi puna intrebari in legatura cu cauzele acesteia, intr-o explorare a trecutului sau si a familiei sale refugiate din Albania, din care aflam ca, pentru o tanara independenta si rebela, soarta obisnuita a unei femei albaneze casatorie aranjata, supunerea fata de onoare si traditie, reprimarea emotiilor nu e deloc ceva de invidiat. Catherine refuza sa se conformeze normelor si paraseste domiciliul familiei, penduland intre diverse locuri de munca si iubiri, incapabila sa isi asume angajamente. Cautarile sale o ajuta, in cele din urma, sa inteleaga ca boala nu este decat rezultatul unei vieti nefericite si ca doar dragostea, descoperirea propriilor radacini si reconcilierea cu trecutul ii vor aduce vindecarea. O poveste adevarata despre speranta, curaj, iubire si despre acest drum unic si minunat pe care il reprezinta intalnirea cu propriul eu.

"Aceasta carte este, pur si simplu, un antidot impotriva disperarii." – Nouvelles Cls

"Catherine Preljocaj ne face sa urmarim incordati inclestarea ei cu boala, cucerindu-ne inimile. Exemplul sau ne insufla curaj, iar la sfarsitul lecturii descoperim ca suntem mai optimisti in fata vietii." – Jean-Louis Servan-Schreiber

Catherine Preljocaj a fost director de publicatie al unui mare saptamanal, apoi specialist in comunicare pentru primul festival "Les Eurockennes" de la Belfort. La 30 de ani s-a imbolnavit de cancer, de care a reusit sa se vindece. In prezent, este consultant in dezvoltare personala. A mai publicat: Le livre de l’essentiel II (coautor, 1996), La mort de Calimro et la naissance de l’aigle (2004).

  • Autor: Catherine Preljocaj
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Biografii / Memorialistica
  • ISBN: 978-973-669-660-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 248
  • Format carte: 14 x 21,5 cm

Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.