EXERCITII PRACTICE DE LIMBA ROMANA. COMPETENTA SI PERFORMANTA IN COMUNICARE. CLASA A VII-A

EXERCITII PRACTICE DE LIMBA ROMANA. COMPETENTA SI PERFORMANTA IN COMUNICARE. CLASA A VII-A - COTOI, Geanina; HAILA, Irina-Carmen; RUSU, Mina-Maria (coord.); TIMINGERIU, Mihaela

Descriere carte:
In contextul aplicarii noilor programe de limba si literatura romana, centrate pe formarea la elevi a competentelor specifice – competente derivate din cele generate si circumscrise celor opt competente-cheie prevazute de Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbi -, o lucrare de tipul celei de fata are rolul de a-l orienta atat pe profesor, cat si pe elevul din clasele V-VIII in activitatea de predare-invatare-evaluare. Ea pleaca de la premisa ca limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar trebuie predata si insusita ca o disciplina de cultura generala, al carei studiu nu are ca finalitate specializarea filologica a elevilor, ci construirea competentei de comunicare si a competentei culturale a acestora, "alfabetizarea" lor functionala cu domeniul, fara a-i conduce catre abstractiunile teoretice din aria academica.
Volumul are, asadar, o structura complexa, adresandu-se mai intai profesorilor de specialitate, printr-o prezentare succinta si deschisa – fara a fi exhaustiva – a relatiei dintre vechea programa, noua programa si orientarile europene privind construirea la elevi a competentei de comunicare in limba materna. Partea cea mai intinsa a lucrarii ofera, in primul rand elevilor, prin varietatea exercitiilor propuse, o perspectiva pragmatica de abordare a cunostintelor in procesul de invatare, prin implicarea constienta si activa in dobandirea unei competente reale de comunicare in limba romana, atat a elevilor din scolile cu predare in aceasta limba, cat si a celor din scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale.
Mina-Maria RUSU
Culegerea cuprinde teste pentru Concursul Scolar National de Competenta si Performanta COMPER www.concursurilecomper.ro

  • Autor: COTOI, Geanina; HAILA, Irina-Carmen; RUSU, Mina-Maria (coord.); TIMINGERIU, Mihaela
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: FOARTE BINE!
  • Categoria: Clasa a VII-a
  • ISBN: 978-973-47-1200-7
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte:

Pret: 14,25 Lei
(pretul include TVA)