Eu si Dali. Poveste suprarealista

0
(0)

Eu si Dali. Poveste suprarealista - Stan Lauryssens

Romanul autobiografic Eu si Dali. Poveste suprarealista prezinta experientele savuroase ale autorului in domeniul artei. Dintr-un functionar marunt la o fabrica de brinzeturi din Antwerp, Stan Lauryssens devine peste noapte dealer de arta la o prestigioasa companie internationala, unde se ocupa in exclusivitate de vinzarea operelor lui Dali. Desi nu are nici un fel de cunostinte de specialitate, el isi pune la bataie sarmul si inteligenta pentru a-si convinge clientii sa cumpere, la preturi fabuloase, tablouri a caror autenticitate e mai mult decit indoielnica. Acuzat de frauda si urmarit de Interpol, Stan se retrage in oraselul catalan Cadaques, unde intilneste numeroase persoane din cercul intim al lui Dali si descopera ca in spatele artistului batrin, bolnav si secatuit de idei se ascunde un grup secret de pictori ce intretine aceasta masinarie de facut bani si inunda piata artei cu falsuri. Romanul va fi ecranizat in 2009 de catre studioul Room 9 Entertainment in regia lui Andrew Niccol, avindu-i drept protagonisti pe Al Pacino in rolul lui Dali si pe Cillian Murphy in rolul lui Lauryssens.
?O combinatie foarte bine scrisa de biografie si picaresc, romanul lui Stan Lauryssens exploreaza diferentele dintre autentic si fals nu doar in domeniul tranzactiilor cu opere de arta, ci, mult mai important, in cel al relatiilor umane.? (James Sexton, editorul volumului Selected Letters of Aldous Huxley )
?Piata artei e un circ negru, plin de speranta si inselaciune. Pe acest fundal, Lauryssens ne ofera un portret intim al lui Dali, maestrul sau de ceremonii mustacios, o personalitate excentrica, inventiva, convingatoare si fascinanta.? (Noah Charney, autorul romanului The Art Thief )
? Eu si Dali este ceasul topit al unei autobiografii ce descrie experientele autorului ca dealer al operelor lui Salvador Dali ? unele originale, altele nu ? in ultimele decenii tumultuoase, cind pina si o simpla pata de culoare sau semnatura atribuita artistului spaniol era la fel de valoroasa ca un credit ipotecar.? ( Kirkus Reviews )

  • Autor: Stan Lauryssens
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Biografii / Memorialistica
  • ISBN: 978-973-46-1126-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 130 x 200 mm

Pret: 25,60 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.