Drepturile Copilului. Perspective teoretice si aplicative.

Descriere: Aceasta carte analizează delicat domeniul drepturilor copilului. Grila de lectură se conturează în zece capitole Prima parte a cărţii îşi propune familiarizarea cu principalul instrument legislativ internaţional – Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului – aducând în atenţie şi anumite precizări conceptuale referitoare la prevederile Convenţiei. Capitolele următoare se focalizează asupra abordărilor recente în domeniu şi nu prezintă integral textul Convenţiei, ci decupează şi adâncesc anumite aspecte privind drepurile copilului însoţite de argumente empirice solide. Partea de final vine în sprijinul întregii lucrări, oferind o trecere în revistă a legislaţie inaţionale şi internaţionale în materie. Abordarea subiectului este una complexă, acoperind teze din domeniul psihologiei asistenţei sociale si dreptului.
La realizarea lucrării şi-au adus contribuţia mai mulţi specialişti, atât prin realizarea unor secţiuni din lucrare, cât mai ales prin împărtăşirea aspectelor practice cu care s-au confruntat in exercitarea profesiei – aspecte care au necesitat consultarea literaturii de specialitate în domeniul drepturilor copilului.
Pe piaţa româneasca, acest tip de literatura este încă destul de slab reprezentată, majoritatea publicaţiilor existente abordează doar o anumită temă de interes, cum ar fi legislaţia existenta in plan intern sau vin în sprijinul unei arii restrânse de specialişti (exemplu, manuale pentru profesori).
Multitudinea şi diversitatea datelor despre drepturile copilului, le face dificil de reunit într-un format unic şi cuprinzător. Cu toate acestea, lucrarea de faţă reliefează tezele semnificative din fiecare fracţiune teoretică, prin incorporarea celor mai viabile date ştiinţifice, fiind astfel un ghid excelent pentru asistenţi sociali, psihologi, jurişti şi alţi specialişti care activează în domenii conexe

  • Autori: IOANA BOLDIS
  • Anul aparitiei: 2010
  • ISBN: 978-973-109-225-6
  • Numar de pagini: 314
  • Categorie: Diverse

Pret: 20,00 RON