Drept civil. Drepturi reale principale. Editia 2

Drept civil. Drepturi reale principale. Editia 2 - Chelaru Eugen

Descriere carte:
Lucrarea ? Drept civil. Drepturile reale principale " se adreseaza in primul rand celor care studiaza in facultatile de drept.
 De aceea si modul in care este abordata materia este cel deja consacrat pentru acest gen de lucrari: se incepe cu explicarea notiunii de patrimoniu si cu prezentarea drepturilor patrimoniale pentru ca apoi sa fie analizat, sub toate aspectele, principalul drept real – dreptul de proprietate. Date fiind efectele pe care posesia, ca stare de fapt, le poate avea in privinta dobandirii unor drepturi reale, i se consacra si ei un capitol. In sfarsit, sunt prezentate principalele aspecte referitoare la publicitatea imobiliara.
Pentru elaborarea acestei lucrari autorul a consultat si alte lucrari consacrate studiului drepturilor reale principale sau unor probleme conexe acestora, fiind apreciate critic opiniile exprimate de diversi autori in problemele controversate. Este motivul pentru care credem ca lucrarea va prezenta interes si pentru aceia care sunt pasionati de cercetarea in domeniul dreptului civil.
Speram ca acest interes va fi potentat de existenta unui substantial capitol consacrat regimului juridic al bunurilor imobile proprietate privata in care sunt nalizate indeosebi implicatiile pe care legislatia privind masurile reparatorii care se acorda pentru imobilele preluate abuziv de statul comunist ( Legea nr. 18/1991; Legea nr. 1/2000; Legea nr. 112/1995; Legea nr. 10/2001 si desigur, Legea nr. 247/2005) le au asupra regimului general al proprietatii in Romania.
Prezentarea sistematizata a cazurilor in care legea permite restituirea in natura a imobilelor si a celor in care se pot acorda masuri reparatorii in echivalent, explicarea prevederilor legale care reglementeaza regimul circulatiei juridice a terenurilor si a constructiilor, precum si analiza critica a jurisprudentei relevante,
ofera informatii utile si celor care sunt direct implicati in activitatea practica de implementare a acestei legislatii.
Cel putin acestea au fost intentiile autorului, care s-a straduit sa realizeze o lucrare care sa poata constitui, deopotriva, un material didactic complet, o ontributie la dezvoltarea teoriei drepturilor reale principale si o lucrare utila pentru practicieni.

  • Autor: Chelaru Eugen
  • Editura: CH Beck
  • Colectia: Drept civil
  • Categoria: Drept civil
  • ISBN: 973-655-979-3
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 384
  • Format carte:

Pret: 36,10 Lei
(pretul include TVA)