Dictionar explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii

Dictionar explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii - E.Ciobanu, M.Paun,M.P.-Marin,Z.S-Goanga

Descriere carte:
Dictionarul explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii , o lucrare necesara publicului larg, contine corpusul uzual al limbii romane contemporane. Definitiile, clare si concentrate din punct de vedere semantic, sunt insotite uneori de sinonime ale cuvintelor-titlu si de indicatii asupra ariei de raspandire, la unele cuvinte polisemantice si la sensuri mai dificile inserandu-se si exemple edificatoare.
Autorii au acordat o atentie speciala neologismelor de ultima ora, incluzand termeni noi, cu larga intrebuintare in limba actuala, unii neinregistrati in alte dictionare. Pentru aceste unitati lexicale s-a indicat, acolo unde era necesar, si pronuntarea.
Partea de dictionar enciclopedic in care sunt inregistrate numele proprii va interesa, cu siguranta, pe multi cititori. Aici sunt date informatii succinte despre remarcabili oameni de stiinta si cultura, laureati ai Premiului Nobel, personalitati ale istoriei universale, despre cele mai cunoscute personaje mitologice, dar si despre continente, tari si orase importante. Autorii sunt cercetatori cu experienta ai Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan – Al. Rosetti" al Academiei Romane, autori ai mai multor dictionare si lucrari normative de prestigiu, laureati ai Premiului Academiei. Numele lor acorda lucrarii de fata girul unor specialisti cunoscuti, care au elaborat acest dictionar in conformitate cu ultimele lucrari normative ale limbii romane, in special cu noua varianta a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic (DOOM, 2005) si cu Gramatica Academiei Romane (GALR, 2005).

  • Autor: E.Ciobanu, M.Paun,M.P.-Marin,Z.S-Goanga
  • Editura: Corint
  • Colectia:
  • Categoria: Dictionare ale limbii romane
  • ISBN: 973-135-509-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 1024
  • Format carte: 17 x 24 cm

Pret: 85,40 Lei
(pretul include TVA)