Dictionar de procedura civila.

0
(0)

Dictionarul de procedura civila aduce, comparativ cu prima sa editie din anul 1983, o multitudine de noutati, astfel încât el reprezinta practic o noua carte, o noua elaborare teoretica fundamentala.
Dictionarul sintetizeaza esentialul din textele de lege în vigoare, din lucrarile teoretice mai valoroase ale doctrinei noastre juridice, precum si din solutiile contributive ale jurisprudentei.
Pe lânga termenii specifici în exclusivitate dreptului procesual civil, au fost explicati si termenii utilizati frecvent în materiile în care normele acestuia primesc, direct sau indirect, vocatie de aplicare (dreptul civil, dreptul familiei, dreptul comercial, dreptul muncii, dreptul fiscal, contenciosul administrativ, dreptul comercial international, dreptul comunitar etc.).
Acest dictionar a fost conceput si elaborat pentru a fi util, în egala masura, juristilor dar si celorlalte categorii de cititori: celor dintâi, el urmeaza sa le serveasca ca instrument de lucru, iar acestora din urma ca instrument de cunoastere. Pentru a avea aceasta dubla functionalitate, articolele au fost redactate, în majoritatea cazurilor, ca micromonografii, devenind astfel compendiu.

  • Autori: Ioan Les, Sebastian Spinei, Calin M. Costin, Mircea Stefan Minea, Mircea N. Costin
  • Editura: Hamangiu
  • Anul aparitiei: 2007
  • ISBN: 978-973-1836-10-2
  • Numar de pagini: 928
  • Categorie: Drept

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.