Dictionar De Istorie Economica si Istoria Gandirii Economice

Dictionar De Istorie Economica si Istoria Gandirii Economice - Bodea Gabriela, Dobrescu Emilian, Muresan Dumitru, Muresan Maria

Descriere carte:
Dictionarul a izvorat dintr-o idee extrem de generoasa, aceea de a veni in intampinarea tuturor celor care socotesc ca a cunoaste este un act de cultura care trebuie sustinut. Lucrarea se doreste o valorificare a elementelor reprezentative ale ISTORIEI ECONOMICE si ISTORIEI GANDIRII ECONOMICE, fiind un demers stiintific complex si in acelasi timp util pentru toti cei care o lectureaza.
Ca elaborat aflat in fata primei sale editii, cartea de fata incearca sa vina in intampinarea acelora care au nevoie de explicarea si clarificarea principalelor concepte, idei, sintagme, teorii si curente regasite in cele doua domenii precizate, din perspectiva teoretica si pragmatica. Filonul de baza al lucrarii rezerva cititorului atat posibilitatea de a face cunostinta cu notiuni si abordari recunoscute in literatura de profil (interna si internationala), cat si sansa valorificarii informatiilor regasite in Dictionar.
De asemenea, cartea este un elaborat care ofera o maniera de studiu combinata, explicand nu doar prin prisma metodelor clasice (inductiv-deductive, mai mult sau mai putin abstracte), ci si prin impactul reprezentarilor grafice si structurilor vizuale. Ca atare, important nu e doar CUVANTUL, ci si modalitatea in care el este scris, analizat sau chiar „disecat”. Dintr-o alta perspectiva a continutului sau, lucrarea aduce in atentia celor care o studiaza personalitati ale istoriei economice si istoriei gandirii economice mondiale, din necesitatea ca teoriile si ideile atator secole de cultura economica sa fie cunoscute nu doar prin continut, ci si prin autorii care  au contribuit la edificarea lor.
Nu in ultimul rand, Dictionarul este un excelent mijloc de comparare a evolutiei temporale, istorico-economice, sociale si chiar filosofice a conceptelor pe care le presupune. Departe de a fi un simplu „exercitiu de memorie”, el avizeaza si convinge prin sobrietate si in acelasi timp prin simplitate si onestitate. Scopul sau esential ramane, asadar, ca toti cei care sunt interesati de carte sa poata avea un punct de vedere si / sau un argument pentru propriile opinii.

  • Autor: Bodea Gabriela, Dobrescu Emilian, Muresan Dumitru, Muresan Maria
  • Editura: CH Beck
  • Colectia:
  • Categoria: Dictionare specializate
  • ISBN: 973-655-748-0
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte:

Pret: 26,16 Lei
(pretul include TVA)