DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828).

0
(0)

„Periferia ca istorie” ar putea fi cel mai potrivit titlu pentru lucrarea de fata; o tema care nu este detaliata doar din perspectiva spatial-temporala cat mai ales din perspectiva comportamental-patologica a locuitorilor. Pentru a realiza aceasta completare autorul a folosit informatii si interpretari de antropologie culturala, studii de sociologie, psihologie si patologii urbane; materiale de geografie umana si economica, de demografie, etnografie, mitologie, mentalitati si istoria ideilor.
O monografie istorica a periferiei istorice din perspectiva cercetarilor interdisciplinare credem ca reprezinta o noutate in literatura de specialitate. Pentru a sustine acest demers complex si variat, Bogdan Bucur a folosit intreaga bibliografie la care a avut acces: documente de arhiva; documente edite; memorialistica; cotidiene si periodice; monografii; biografii; antologii; enciclopedii; planuri, harti, atlase, catagrafii; dictionare; lucrari de specialitate; beletristica si diverse alte lucrari.
Lucrarea de debut a lui Bogdan Bucur aduce in istoriografia romaneasca o sinteza necartografiata si foarte greu de sintetizat in reperele atat de clare ale unui studiu istoric de anvergura, asa cum se contureaza a fi volumul Devalmasia valaha. O istorie anarhica a spatiului romanesc (1716-1828).
Adrian Majuru

  • Autori: BUCUR, Bogdan
  • Editura: Paralela 45
  • Anul aparitiei: 2008
  • ISBN: 978-973-47-0552-8
  • Numar de pagini: 312
  • Categorie: Filozofie,sociologie

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.