Despre frumusete

Despre frumusete  - Zadie Smith

Descriere carte:
Criticii despre Zadie Smith
"Cuibariti-va comod, savurati fiecare fraza, apoi intoarceti-va pe partea cealalta si cititi-o de la capat." The Times despre Dinti albi
"Incantator de amuzanta. O placere de la prima pana la ultima pagina." Evening Standard despre Omul-autograf

"Una dintre cele mai puternice voci ale generatiei sale." Sunday Times
Care sunt lucrurile cu adevarat frumoase in viata? Si cat de departe esti dispus sa mergi pentru a le obtine?
Howard Belsey este un profesor universitar englez care preda la Wellington , un oras din Statele Unite. Casatorit de tanar, dupa treizeci de ani el incearca sa-si reaprinda pasiunea pentru Kiki, sotia lui afro-americana. Intre timp, cei trei copii ai lui, adolescenti – Jerome, Zora si Levi – sunt cu totii in cautarea pasiunilor si a idealurilor care ii vor conduce de-a lungul propriilor vieti.
Dupa ce Howard are o aventura cu o colega, fiul lui cel mare, sensibilul Jerome, pleaca in Anglia pentru a-si petrece vacanta. La Londra , el sfideaza toate valorile familiei Belsey, lucrand pentru profesorul Monty Kipps, un erudit de dreapta venit din Trinidad . Gazduit de familia Kipps pe timpul verii, Jerome se indragosteste de frumoasa, dar capricioasa fiica a lui Monty, Victoria. Insa aceasta aventura pasagera are consecinte pe termen lung, care atrag cele doua familii atat de diferite una in viata celeilalte. In timp ce Kiki se imprieteneste cu doamna Kipps, Howard si Monty poarta un razboi cultural in tabere diferite. Plasat pe ambele maluri ale Atlanticului, cel de-al treilea roman al lui Zadie Smith este o descriere stralucita a vietii de familie, a casatoriei, a ciocnirii dintre personal si politic, si o privire sincera asupra autoamagirii umane. Si mai este, bineinteles, un roman tonic, scris cu foarte multa ironie.

  • Autor: Zadie Smith
  • Editura: Leda
  • Colectia:
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 973-102-057-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 560
  • Format carte: 13 x 20 cm

Pret: 45,12 Lei
(pretul include TVA)