Consultaţia terapeutică a copilului.

Descriere: Traducere din limba engleză: Daniela Luca
D.W. Winnicott aduce în teoria şi clinica psihanalitică lucrări clasice, de referinţă în plan internaţional: De la pediatrie la psihanaliză, Joc şi realitate, Bebeluşul şi mama lui, Deprivare şi delincvenţă, Natura umană, pentru a enumera doar câteva dintre ele.
În Consultaţia terapeutică a copilului, Winnicott dezvăluie cu fineţe esenţialitatea explorării primelor interviuri clinice care pot oferi cheia cunoaşterii vieţii psihice a copilului. El aprofundează tehnica squiggle ca pe "o cale simplă de a intra în relaţie cu copilul"; este vorba de un desen realizat în comun, în care psihanalistul şi copilul participă la reconstrucţia istoriei timpurii a copilului şi a mediului său familial.
Prin desenul său, care îl completează pe cel al psihanalistului (şi invers), copilul îşi exprimă sentimentele şi gândurile cele mai profunde, el participă viu la relaţia cu terapeutul în căutarea Self-ului autentic, a trăirilor timpurii, a relaţiilor precoce cu mama, cu tatăl, respectând simptomul, temerile, suferinţa.
Winnicott regăseşte în cadrul terapeutic un "moment sacru" în care relevarea de sine luminează un interior pâna atunci obscur şi conflictual.
Cartea cuprinde 21 de capitole care reprezintă tot atâtea descrieri ale unor consultaţii terapeutice pe care Winnicott, unul dintre cei mai renumiţi psihoterapeuţi de copii, le-a avut de-a lungul vieţii sale.

  • Autori: D. W. Winnicott
  • Editura: Fundatia Generatia
  • Anul aparitiei: 2002
  • Categorie: Psihologie, psihanaliza

Pret: 27,00 RON