CEAIUL VERDE.

0
(0)

Ceaiul este bautura cea mai consumata din lume. In Occident, se bea mai degraba ceai negru, natural sau parfumat. Mai mult decat o moda, la britanici este un adevarat mod de viata. In Franta, Elvetia, Belgia, cei care se tem de puterea cafelei se îndreapta spre aceasta bautura mai usoara, mai putin excitanta, avand reputatia ca limpezeste mintea. Dar, de cativa ani, un ceai necunoscut pana în prezent vine în forta, precedat de o reputatie extraordinara: ceaiul verde.
Ceaiul verde este planta – proaspata sau uscata – fara nici un fel de fermentatie, spre deosebire de ceaiul clasic care este fermentat si chiar afumat… Verde ca natura, verde cum ar trebui sa fie orice planta adevarata, acest ceai „spala“, dand o mai mare zveltete. Deoarece nenumarate studii stiintifice o confirma: ceaiul verde „topeste grasimile!“ Mai mult decat atat, el ne permite sa luptam împotriva colesterolului, a bolilor cardiovasculare, a infectiilor urinare si chiar a cancerului. Asa ca, daca am bea cateva cesti de ceai verde, am putea trece peste problemele de sanatate… Numai ca, trebuie s-o recunoastem, ceaiul verde are un gust mai aparte. Si adeseori parasim „cura“ pe care am jurat s-o respectam.
Pentru a profita de binefacerile ceaiului, pentru a-l bea cu placere, trebuie sa-l cunoasteti. Trebuie deci sa stiti sa-l alegeti, sa stiti sa-l preparati si sa stiti sa-l beti. De unde utilitatea acestui mic ghid, în care ceaiurile sunt clasate dupa calitate, cele mai bune fiind plasate în fruntea fiecarei selectii.
Cuprins
Cuvant înainte
1 Ceaiul în toate fazele sale
2 Ceaiul verde si sanatatea
3 Soiuri si gusturi în Japonia: parfumuri de umbra si de lumina
4 Soiuri si gusturi în China
5 Soiuri si gusturi din întreaga lume
6 Asemenea ceaiurilor verzi
7 Arta ceaiului verde
8 Intrebari si raspunsuri în legatura cu ceaiul verde
9 Bunatati cu ceai verde
10 Sa beti ceai verde, asta nu serveste la nimic daca îl însotiti cu indiferent ce
Indice de ceaiuri
Indice de afectiuni si tulburari

  • Autori: Sophie Lacoste
  • Editura: Teora
  • Categorie: Sanatate

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.