Cate ceva despre sociologie

0
(0)

Cîte ceva despre sociologie este o lectură esenţială pentru studenţii la sociologie şi pentru toţi cei interesaţi de înţelegerea modului de funcţionare a societăţii. Identifică originile sistemelor sociale, de la gîndirea Iluminismului şi operele inovatoare ale lui Auguste Comte pînă la apariţia structuralismului şi implicaţiile modernităţii. Lucrarea examinează o gamă bogată de concepte şi metode de cercetare care au fost aplicate în studierea societăţii de analiştii principali, printre care Karl Marx, Herbert Spencer, Emile Durkheim şi Max Weber.
Expansiunea rapidă a sociologiei în secolul al XX-lea în America şi Marea Britanie, intervenţia feminismului şi efectele globalizării sînt genial reprezentate într-o succesiune elocventă de referinţe şi imagini.
Richard Osborne, născut în Dudlay, Anglia, voia să devină jucător de fotbal profesionist. În schimb, a devenit Conferenţiar la Guidhall University din Londra, unde a predat sociologie, filozofie, comunicare şi studii culturale. A ţinut conferinţe în Sydney şi în Londra şi este autorul lucrării The Radical Philosophy Reader (Cititorul de filozofie radicală). Din seria \"Cite ceva despre\" a mai scris Filozofie orientală.
Borin Van Loon care a mai ilustrat şi Darwin şi teoria evoluţionistă, Genetică, Buddha, Filozofia orientală, Mass-Media şi Studii Culturale din seria \"Cite ceva despre\", spune că este pictor suprarealist. \"Am o viaţă imaginară bogată\" zice el. Unul dintre colajele sale morale este expus la Siences Museum. Pare să penduleze între sferele separate ale determinismului economic cu o uşurinţă alarmantă. După ce, de curînd, a regizat primul său film de lung metraj \"Erasehead II – Revenge of the Pencil\", şi-a împărţit timpul între Los Angeles, Bankik şi Saxmundham, avînd cîteva proiecte incitante în plan. Înainte de a începe lucrul la noua sa producţie din ciclul \"The Ring\", se grăbeşte să-şi încheie romanul (de citit sau scris?).

  • Autori: C. MAXIMILIAN
  • Editura: Curtea Veche
  • Anul aparitiei: 2004
  • ISBN: 973-669-029-6
  • Numar de pagini: 176
  • Categorie: Memorii, jurnale, biografii

Pret: 0,00 RON

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.