Cald, plat si aglomerat. De ce avem nevoie de o revolutie verde si cum putem schimba viitorul intr-o lume globalizata

0
(0)

Cald, plat si aglomerat. De ce avem nevoie de o revolutie verde si cum putem schimba viitorul intr-o lume globalizata - Thomas L. Friedman

Thomas L. Friedman a cistigat Premiul Pulitzer in anii 1983, 1988 si 2002.   Ca si in bestsellerurile sale anterioare, Pamintul este plat si Lexus si maslinul , Thomas L. Friedman descrie viitorul prin prisma unor evenimente recente cruciale. El explica modul in care tragedia de la 11 septembrie, uraganul Katrina si aplatizarea lumii prin intermediul internetului au contribuit la agravarea problemelor si atrage atentia asupra a doua noi chestiuni presante: schimbarile climatice dramatice si concurenta tot mai acerba pentru resursele energetice, care ar putea distruge lumea, daca nu actionam rapid.  
?Lumea devine calda, plata si aglomerata. Mai precis, incalzirea globala, ascensiunea uimitoare a claselor de mijloc pe tot cuprinsul globului si inmultirea rapida a populatiei duc la diminuarea semnificativa a stabilitatii planetei.? (Thomas L. Friedman)  
?Un manifest fascinant, pe care ar trebui sa-l citeasca toata lumea, in special membrii Congresului si candidatii la presedintie.? ( The Boston Globe )  
?Un semnal de alarma, un apel la constientizarea pericolelor si oportunitatilor unei lumi cu tot mai putine resurse… Caci pamintul devine din ce in ce mai cald si mai aglomerat, iar numarul tot mai mare de computere si de oameni in continua miscare inseamna o competitie sporita pentru resurse, deci si emisii sporite de gaze cu efect de sera. Daca nu actionam, in anul 2040, viata pe acest pamint ar putea fi undeva intre Waterworld si Mad Max .? ( Newsweek )

  • Autor: Thomas L. Friedman
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Economie Si Societate
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-46-1602-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 440
  • Format carte: 160 x 235

Pret: 47,02 Lei
(pretul include TVA)

Cât de interesantă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.