Astrologie si psihoterapie

Astrologie si psihoterapie - Fritz Riemann

Descriere carte:
Marii psihologi nu au ezitat sa se dedice unor domenii discreditate de stiinta oficiala. Astfel, Jung a revalorizat alchimia pentru psihologie, iar Freud, onirologia. In prezenta carte, Fritz Riemann ofera o viziune surprinzatoare asupra astrologiei. Aceasta nu este o colectie de superstitii si falsuri stiintifice si poate functiona ca un ajutor important pentru psihoterapeut, indiferent de formatia sa. Pastratoare a ideii unitatii lumii, conform careia omul este influentat nu numai de mediul familial si social, ci si de corpurile ceresti, astrologia il poate ajuta pe psihoterapeut sa aiba acces la natura originara, nedeformata a clientului, pe care altfel cu greu o poate cunoaste. De asemenea, prin intermediul cunoasterii ritmului dezvoltarii unui individ, astrologia poate oferi previziuni asupra posibilelor crize ale pacientului, care pot fi salvatoare in cazul pacientilor suicidari. Consilierea profesionala, matrimoniala, educationala pot si ele beneficia de aportul astrologiei.
***
Psihanalist si psihoterapeut, cofondator al Academiei pentru Psihanaliza si Psihoterapie din Munchen, Fritz Riemann este cunoscut cititorului roman prin cartile sale Formele fundamentale ale angoasei si Arta de a te pregati pentru varsta a treia , publicate tot de Editura Trei.
Cuprins:
Prefata
Prefata la cea de-a patra editie
I Calea mea catre astrologie
II Conceptul de baza al astrologiei
III Modul de gandire astrologic
IV Obiectii legate de astrologie
V Psihanaliza si astrologie
VI Despre practica in consilierea astrologica
VII Cele douasprezece semne ale zodiacului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti
VIII Planetele: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto
IX Campuri si aspecte
Bibliografie

  • Autor: Fritz Riemann
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-179-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 260
  • Format carte:

Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)