Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare

Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare - Gheorghe Teodorescu(coord. )

Descriere carte:
Al doilea volum al Alegerilor 2008 cuprinde puncte de vedere si analize ale unor cercetatori care au studiat cu metode specifice schimbarile formulei electorale. Studiile imbogatesc fondul de cunostinte referitoare la evolutia conduitelor si atitudinilor alegatorilor cu analize intreprinse din perspectiva academica, politica si a societatii civile si ne ajuta sa intelegem o realitate surprinsa aproape exclusiv cantitativ si speculativ in discursul mass-mediei.
?Anul electoral 2008 are toate sansele sa ramina in memoria partidelor si a cercetatorilor aplecati asupra evolutiei democratiei romanesti si, implicit, asupra comportamentului alegatorilor drept unul cu o relevanta aparte. Faptul se datoreaza nu atit schimbarilor intervenite in formula electorala ? fie ca este vorba despre alegerea presedintilor de consilii judetene sau despre introducerea sistemului de vot uninominal cu reprezentare proportionala pentru scrutinul din 30 noiembrie ?, cit mai ales densitatii evenimentelor care au tinut treaza atentia opiniei publice pe parcursul intregului an electoral. Un inventar al momentelor din agenda celor doua campanii este suficient pentru a alcatui un peisaj complicat si in multe privinte marcat de contradictii, incifrind o realitate incarcata de atitea semnificatii cit sa dea de lucru unei armate de specialisti, comentatori si jurnalisti multa vreme de acum inainte.? (Gheorghe Teodorescu)
Cuprins: Anul electoral 2008: alegeri strategice si evolutia cimpului politic ? Romania intre democratia de opinie si absenteismul de masa ? Sondajele de opinie publica ? intre confruntare sociala si violenta simbolica ? Campania ?mesajul vag?

  • Autor: Gheorghe Teodorescu(coord. )
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-46-1417-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 168
  • Format carte: 160 x 235 mm

Pret: 24,65 Lei
(pretul include TVA)